„Pri „špeciálne“ spracovaných kávach ako Kopi Luwak a iných derivátoch, ako je káva zo slonieho trusu, si musíte uvedomiť, že platíte za ľudskú hlúposť. Neviem, prečo ľudí priťahujú produkty, ktoré boli požuté, strávené a vylúčené zvieratami, ale sú takí, ktorí sú za tieto „drahokamy“ ochotní zaplatiť dosť veľa peňazí. Neviem vám ani povedať, aké majú tieto výrobky testovacie skóre – jednoducho preto, že väčšina renomovaných cupperov považuje kávu z exkrementov za vtip a vôbec ju nehodnotia.“
Kolumbia Diego Bermudez | Filter - Balenie: 250 g
Kolumbia Diego Bermudez | Filter - Balenie: 250 g
Káva z farmy Finca El Paraiso vás očarí kyslastými tónmi broskýň, jabĺk a liči. Netradične spracovaná praná káva so špeciálnou dvojitou fermentáciou. Vychutnajte si filtrovanú kávu z Kolumbie v nadmorskej výške 1930 m n. m.
Táto limitovaná edícia sa praží v malých dávkach v piatok a následne sa expeduje. viac
Kód produktu: 6263-3656 Doprava a platba
27,10 € s DPH
Káva z farmy Finca El Paraiso vás očarí kyslastými tónmi broskýň, jabĺk a liči. Netradične spracovaná praná káva so špeciálnou dvojitou fermentáciou. Vychutnajte si filtrovanú kávu z Kolumbie v nadmorskej výške 1930 m n. m.
Táto limitovaná edícia sa praží v malých dávkach v piatok a následne sa expeduje. viac
Kód produktu: 6263-3656 Doprava a platba
Pražená káva: Diego Bermudez
- ✓ Krajina Kolumbia
- ✓ región Piendamo, Cauca
- ✓ pestovateľ Diego Bermudez
- ✓ nadmorská výška 1930 m n. m.
- ✓ druh 100% arabica
- ✓o droda Castillo
- ✓ spracovanie na základe tepelného šoku
- ✓ filtrové praženie
Káva z regiónu Piendamo
Diego Bermudez je hnacou silou úspechu rodinnej farmy Finca El Paraiso v Piendame v kolumbijskom štáte Cauca. Na 3 hektároch a ďalších farmách El Paraiso pestuje v nadmorskej výške 1 930 m odrody Castillo, Pacamara, Geisha a Laurina.
Farma využíva dobrú mikroklímu, ktorá uľahčuje pomalé dozrievanie fazule a hromadenie cukrov potrebných na fermentáciu. Diegove odborné znalosti zahŕňajú jedinečné používanie mikroorganizmov, metódu dvojitej fermentácie v kombinácii s technikou umývania tepelným šokom. Cieľom tohto starostlivého prístupu je umožniť zlúčeninám prejsť cez pergamenovú vrstvu a "fixovať" sa vo vnútri fazule.
Proces sušenia zabezpečuje konečnú kvalitu vďaka patentovanej technológii využívajúcej riadenú recirkuláciu vzduchu pri nízkych teplotách. Diegovo neochvejné odhodlanie k remeselnej zručnosti naďalej prináša výnimočné výsledky v spoločnosti Finca El Paraiso.
Ako bude táto káva chutiť?
Kávy z Kolumbie sa vyznačujú plným telom, jasnou kyslosťou a bohatou dochuťou. V káve z Finca El Paraiso nájdete kyslé ovocné tóny jabĺk, broskýň s príjemnou príchuťou liči. Vďaka neobvyklému spracovaniu so špeciálnou dvojitou fermentáciou si vychutnáte skutočne lahodnú šálku kávy.
Odporúča sa na prípravu filtrovanej kávy. Jemný profil praženia bol vytvorený práve pre tento spôsob prípravy kávy. Okrem použitia na klasickú prekapávanú kávu z drippera alebo kávovaru na prekapávanú kávu si môžete vychutnať aj kávu z French Pressu, AeroPressu alebo Chemexu.
Parametre
Chuťové vlastnosti | Broskyne, Jablko, Liči |
---|---|
Cuppingové skóre | 87,25 |
Typ | Arabica |
Farma | Finca El Paraiso |
Kyslosť kávy | Kyslejšie |
Spôsob prípravy | Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French press, Hario V60, Vacuum Pot |
Nadmorská výška | 1930 m n. m. |
Oblasť | Cauca |
Používanie | Filter |
Produkcia | Mikrolot |
Odroda | Castillo |
Krajina | Kolumbia |
Spracovanie | Premytá termálním šokom |
Aké sú účinky pitia kávy pri chorobe. Pomáha alebo škodí?
Možno ste si položili otázku, či je pitie kávy počas choroby užitočné alebo škodlivé. Káva má svoje výhody a nevýhody v závislosti od typu ochorenia, ktoré práve prežívate. Môže napríklad nebezpečne interagovať s niektorými liekmi.
Ako zabezpečujeme čerstvosť kávy
Pri každej šálke kávy, ktorú od nás ochutnáte, sa snažíme zabezpečiť maximálnu čerstvosť a kvalitu. Poznáte kúzlo, ktoré sa za tým skrýva?
Vady zelenej kávy
Na dosiahnutie vynikajúcej chuti kávy sú potrebné zelené kávové zrná bez chýb. V takejto "zelenej zásielke" sa totiž môže stať, že do pražiarne príde dávka s viacerými chybami.
Chemické zloženie kávy
Nie je nič povzbudzujúcejšie ako vôňa uvarenej rannej kávy. Viete, čo sa skrýva za ovocnými alebo dokonca orechovými tónmi? Čo vlastne spôsobuje horké tóny v káve? Pozrime sa na kávu z trochu chemického hľadiska.
Pražička kávy: typy pražičiek
Viete, ako vyzerá stroj, na ktorom bola vaša káva pražená, a na akom princípe funguje? Dnes vám ukážeme, aké typy pražičiek existujú, aké sú ich výhody a nevýhody, a slovo dostane aj pražička kávy Spa Coffee.
Je lepšie piť kávu pred alebo po raňajkách?
Keď sa povie ráno... čo sa vám vybaví? Medzi prvými myšlienkami je pravdepodobne šálka kávy. Čerstvá káva, ktorá prevonia celý byt, je pravdepodobne ranným rituálom väčšiny milovníkov kávy. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako káva nalačno ovplyvňuje váš metabolizmus a či by nebolo lepšie dať si kávu po raňajkách?
Káva Cibet. Najdrahšia káva na svete, stojí to za to?
Bizarný spôsob spracovania kávy sa stal senzáciou a luxusným tovarom. Príbeh civetovej kávy, ktorý sa začal ako dočasné riešenie. Ako jediný spôsob získavania kávy medzi kolonizovanými Indonézanmi. Dnes je to biznis postavený na utrpení zvierat.