„Pri „špeciálne“ spracovaných kávach ako Kopi Luwak a iných derivátoch, ako je káva zo slonieho trusu, si musíte uvedomiť, že platíte za ľudskú hlúposť. Neviem, prečo ľudí priťahujú produkty, ktoré boli požuté, strávené a vylúčené zvieratami, ale sú takí, ktorí sú za tieto „drahokamy“ ochotní zaplatiť dosť veľa peňazí. Neviem vám ani povedať, aké majú tieto výrobky testovacie skóre – jednoducho preto, že väčšina renomovaných cupperov považuje kávu z exkrementov za vtip a vôbec ju nehodnotia.“
Gesha Panama Finca La Cabra C58 Washed 100g | Filter
Gesha Panama Finca La Cabra C58 Washed 100g | Filter
Alternatívne metódy
25 bodov do vernostného systému
Jednoduché vrátenie
Prémiová praná panamská Geisha z Finca La Cabra vás očarí kvetinovou chuťou levandule, jazmínu s príjemnou kyslosťou citróna. Vychutnajte si kávu z nadmorskej výšky 1500 m n. m. viac
Kód produktu: 6281 Doprava a platba
25,20 € s DPH
Prémiová praná panamská Geisha z Finca La Cabra vás očarí kvetinovou chuťou levandule, jazmínu s príjemnou kyslosťou citróna. Vychutnajte si kávu z nadmorskej výšky 1500 m n. m. viac
Kód produktu: 6281 Doprava a platba
Pražená káva: Panama Finca La Cabra
- ✓ Krajina Panama
- ✓ výrobca Kelly Hartmann
- ✓ nadmorská výška 1500 m n. m.
- ✓ druh 100% arabica
- ✓o droda Geisha
- ✓s pracovanie umývanie
- ✓ filtrácia praženie
Prémiová Geisha z Finca La Cabra
Táto luxusná zrnková káva pochádza z farmy Finca La Cabra v Paname. Káva sa pestuje na krásnom odľahlom pozemku obklopenom vodou. Je to ideálne miesto na pestovanie výnimočnej kávy najvyššej kvality.
Finca La Cabra je spoločným projektom Willema Boota a jeho manželky Catherine Cadloni a Johna a Lynelle Lawrencovcovcov, ktorí vlastnia pražiareň kávy Mudhouse vo Virgínii. Manažérom farmy je Kelly Hartmann, ktorého rodina vlastní kávovú farmu Finca Hartmann v Paname a ktorý sa podieľal na riadení rôznych ocenených projektov pestovania kávy v tejto krajine.
Prémiová odroda Geisha, ktorá pochádza zo západnej Etiópie, vás ohúri na prvé ochutnanie. Poskytuje šťavnatú, komplexnú šálku ako žiadna iná káva. Pestuje sa v nadmorskej výške 1500 m n. m.
Ako bude táto káva chutiť?
Panamská káva Geisha je jednou z najluxusnejších káv na svete a techniky jej pestovania sa neustále zdokonaľujú. Jej kvetinová aróma vás úplne očarí. Najčastejšie pripomína jazmín a tieto tóny sa často odrážajú v chuťovom profile ocenenej kávy Geisha.
Táto praná prémiová káva z Finca La Cabra sa vyznačuje jemnými kvetinovými tónmi levandule a jazmínu s príjemnou citrónovou kyslosťou v dochuti.
Odporúča sa na prípravu filtrovanej kávy. Práve pre tento spôsob prípravy kávy bol vyvinutý profil jemného praženia. Okrem použitia na klasickú prekapávanú kávu z drippera alebo kávovaru na prekapávanú káv u si môžete vychutnať aj kávu z French Pressu, AeroPressu alebo Chemexu.
Parametre
Chuťové vlastnosti | Citrón, Jazmín, Levanduľa |
---|---|
Typ | Arabica |
Kyslosť kávy | Kyslejšie |
Spôsob prípravy | Aeropress, Chemex, Clever Dripper, French press, Hario V60 |
Nadmorská výška | 1500 m n. m. |
Používanie | Filter |
Produkcia | Jedna farma |
Odroda | Gesha |
Krajina | Panama |
Spracovanie | Premytá (mokré) |
Najlepšia káva pre vás alebo ako si vybrať zrnkovú kávu
Ktoré kávové zrná sú pražené len pre vaše chuťové poháriky? Ktorý balíček kávy si vybrať v našom eshope? Poďte, prevediem vás našou ponukou káv, aby ste si mohli objednať tú svoju.
Ako zabezpečujeme čerstvosť kávy
Pri každej šálke kávy, ktorú od nás ochutnáte, sa snažíme zabezpečiť maximálnu čerstvosť a kvalitu. Poznáte kúzlo, ktoré sa za tým skrýva?
Vady zelenej kávy
Na dosiahnutie vynikajúcej chuti kávy sú potrebné zelené kávové zrná bez chýb. V takejto "zelenej zásielke" sa totiž môže stať, že do pražiarne príde dávka s viacerými chybami.
Chemické zloženie kávy
Nie je nič povzbudzujúcejšie ako vôňa uvarenej rannej kávy. Viete, čo sa skrýva za ovocnými alebo dokonca orechovými tónmi? Čo vlastne spôsobuje horké tóny v káve? Pozrime sa na kávu z trochu chemického hľadiska.
Čo je fermentovaná káva
Výber správnej metódy spracovania kávy je jedným z najdôležitejších krokov v procese výroby kávy. Spracovanie určuje, aké chuťové vlastnosti bude mať výsledná šálka. Spomedzi spracovania kávových čerešní boduje príprava fermentáciou alebo kvasením. Poďme sa spoločne pozrieť na to, čím je fermentovaná káva taká výnimočná!
Má konzumácia kávy vplyv na Covid-19? [štúdia]
Už skôr sa ukázalo, že konzumácia kávy znižuje riziko mnohých druhov ochorení vďaka obsahu prospešných antioxidantov a iných protizápalových látok. Konzumácia kávy má teda vplyv aj na zníženie rizika ochorenia na COVID-19, infekčné ochorenie spôsobené vírusom SARS-CoV-2. V tomto článku sa budem venovať štúdii, ktorá poskytne odpoveď na túto otázku.
Pražička kávy: typy pražičiek
Viete, ako vyzerá stroj, na ktorom bola vaša káva pražená, a na akom princípe funguje? Dnes vám ukážeme, aké typy pražičiek existujú, aké sú ich výhody a nevýhody, a slovo dostane aj pražička kávy Spa Coffee.